Председателят на Камарата на представителите на САЩ заяви, че разследването

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ заяви, че разследването
Коментари Харесай

Пелоси: Импийчмънтът няма нищо лично с Тръмп

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати съобщи, че следствието за импийчмънт против президента Доналд Тръмп не е " персонален " въпрос , а става въпрос за " национализъм " и отбрана на американската конституция. Тя прикани републиканците да поддържат резолюция за импийчмънт, оповестяват международни организации.

Нанси Пелоси се обърна към конгресмените по време на спор на резолюция , обвързвана с следствието за импийчмънт против Тръмп. Резолюцията ще бъде гласувана след дебата.
 Камарата на представителите на Съединени американски щати ще гласоподава процедурата за импийчмънт на Тръмп
Камарата на представителите на Съединени американски щати ще гласоподава процедурата за импийчмънт на Тръмп

Всички републиканци в долната камара се чака да гласоподават срещу резолюцията

" Нищо персонално към президента ", сподели тя преди гласуването. " Става въпрос за национализъм. Надявам се, че вместо да пазят президента персонално, нашите сътрудници ще изберат да изпълнят клетвата си ", добави тя. Пелоси акцентира, че демократите към момента би трябвало да решат дали " ще продължат напред с импийчмънта ".

Тази конституция е основата на нашата република , а не монархия. Но когато имаме президент, който декларира, че Член 2 гласи, че мога да върша каквото си желая, това е занемаряване на разделянето на управляващите . Това не е заложено в нашата конституция, акцентира Пелоси.

Pelosi: "This Constitution is the blueprint for our republic—and not a monarchy.

"But when we have a president who says Article Two says I can do whatever I want, that is in defiance of the separation of powers. That's not what our Constitution says. " https://t.co/OzrDAzDZ9Y pic.twitter.com/m5SeQoj7FA
— ABC News (@ABC) 31 октомври 2019 година
Демокрацията ни е заложена на карта , предизвести тя.

Републиканците в долната камара разкритикуваха резолюцията. Лидерът на малцинството Кевин Маккарти упрекна демократите, че подценяват други законодателни цели за сметка на импийчмънта.

" Ние не работим за американския народ ", разгласи той и означи, че Конгресът е издал повече призовки от закони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР