Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти обяви, че републиканците

...
Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти обяви, че републиканците
Коментари Харесай

Заради корупция: Републиканците започват процедура по импийчмънт на Байдън

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти разгласи, че републиканците ще стартират следствие за импийчмънт на президента Джо Байдън.

Маккарти съобщи, че ще има избор за следствие за импийчмънт, само че към този момент наподобява, че не разполага с гласовете нужни за започването му. Той показа, че главната причина за това предложение са корупционните схеми, свързани със семейство Байдън.

По думите на републиканеца има „ съществени и достоверни обвинявания по отношение на държанието на президента Байдън. Взети дружно, тези изказвания рисуват картина на просвета на корупция “. Маккарти направи това изказване на фона на растящия напън върху него от представители на дясното крило на Републиканската партия да предприеме дейности против Байдън. Според Маккарти президентът демократ е „ излъгал “ американския народ по отношение на провокиралата дискусия активност на сина му Хънтър Байдън в чужбина. Хънтър Байдън стана желана цел за американската десница, отбелязва Франс прес.

Кампанията за увещание на въздържалите се депутати като Кен Бък и други към този момент е в ход . Според добре осведомени източници тази седмица Бък ще се запознае с наученото по отношение на следствията против президента Байдън от чиновниците на Комисията по контрол в Камарата на представителите. Маккарти възнамерява да свика конгресмени на съвещания при закрити врата няколко пъти тази седмица, в това число на съвещание, на което да бъде разискван премахване от поста на Байдън. Освен това ръководителят на долната камара на Конгреса се пробва да прокара закон, посредством който да бъде избегнато прекъсването на работата на американското федерално държавно управление в края на месеца.

Маккарти още веднъж е на политически кръстопът, като се пробва да угоди на най-консервативните републиканци и да предотврати личното си премахване от председателския пост в Камарата на представителите, отбелязва АП.

Белият дом съобщи, че самодейностите за импийчмънт на президента Байдън са политически стимулирани .

„ Председателят Маккарти не трябва да се поддава на въздействието на екстремистки настроени крайнодесни конгресмени, които го заплашват със прекъсване на работата на държавното управление, в случай че не се снабдят с импийчмънт на президента Байдън, който би бил безпочвен и неподкрепен с каквито и да било доказателства. Последиците за американския народ биха били прекомерно съществени “, съобщи Белият дом.

Инициативата за следствие за импийчмънт на Байдън започва на фона на правосъдните несгоди на някогашния американски президент Доналд Тръмп, на който тази година бяха повдигнати четири наказателни обвинявания, в това число и за опит да промени резултатите от президентските избори през 2020 година, извоювани от Джо Байдън, предава Българска телеграфна агенция.

Той е упрекван в съмнителни покупко-продажби в Украйна и Китай в интервала, през който татко му е вицепрезидент на Барак Обама. Обвиненията са основани на изказвания, че Хънтър е употребявал името на татко си, с цел да се снабди с противозаконни облаги.

Съгласно конституцията на Съединени американски щати Конгресът може да смъкна от власт настоящия президент при положение на „ измяна, корупция и други тежки закононарушения и правонарушения “.

Крилото на Републиканската партия, което симпатизира на Доналд Тръмп, от месеци упорства за започването на процедура за импийчмънт на Байдън. Някои умерени републиканци обаче са срещу такава процедура, защото се опасяват, че тя ще бъде политизирана.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР