Председателят на Камарата на общините на Великобритания предупреди британските депутати

...
Председателят на Камарата на общините на Великобритания предупреди британските депутати
Коментари Харесай

Предупредиха британските депутати да ограничат неприличните изрази

Председателят на Камарата на общините на Англия предизвести английските депутати да понижат неприличните изрази, написа европейската редакция на Politico.

 

В сряда преди въпросите на премиера, които постоянно са поднесени с присмехулно отношение и хули, Линдзи Хойл се обърна към законодателите с думите, че „ има ескалация на безполезни диалози ”.

От своя страна той предизвести, че „ част от езика, употребен във въпросите, също не дава отговор на стандартите, положителния манталитет и умереността, които би трябвало да характеризират работата на Камарата ”.

 

„ Знам, че наближават избори, само че бих призовал уважаемите членове от двете страни на залата да демонстрират по-голямо въздържание в избора си на думи и в общото си държание, както когато задават въпрос, по този начин и когато не го вършат ”, добави още министър-председателят.

 

Изявлението идва единствено ден след публикуването на отчет на Politico, разкриващ, че използването на неприлични изрази от политиците в Камарата на общините се е нараснала през последните години.

 

Министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли неотдавна беше упрекнат от различен народен представител, че е описал британския град Стоктън като „ кенеф ” по време на сесия с въпроси. Клевърли отхвърли съответното изказване, само че призна, че употребява „ несъответствуващ език ” в залата.

 

Използването на „ непарламентарен език ” нарушава разпоредбите за вежливост в Камарата на общините. Съответно депутатите могат да бъдат помолени да отдръпват коментара си неотложно от представителя на Камарата на общините.

 

Инфо: " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР