Председателят на Изправи се.БГ Мая Манолова призова да бъдат допуснати

...
Председателят на Изправи се.БГ Мая Манолова призова да бъдат допуснати
Коментари Харесай

Манолова поиска граждани да участват в заседанията за КЕВР

Председателят на „ Изправи се.БГ ” Мая Манолова прикани да бъдат позволени жители на съвещанията на КЕВР през днешния ден, на които се планува да бъдат разисквани бизнес проектите на ВиК сдруженията за интервала 2022-2026 година Това оповестиха от пресофиса на партията. По думите на Манолова на съвещанията ще участват единствено ВиК операторите.

Манолова съобщи, че приблизително със 70% е поскъпнала водата в последните пет години, планува се ново нарастване. „ Зад по-високите цени на водата не стои усъвършенстване на качеството на ВиК услугата, понижаване на течовете, по-бързо премахване на повреди и непрекъснатост на водоподаването, нито КЕВР е направила разбор какво се е трансформирало вследствие на повишаването ”, счита Манолова.

„ В Разград заплащат най-скъпата вода - 3,63 лева, а ВиК операторът планува загубите на вода да намалеят от 70 % сега на 68 % през 2026 година ВиК - Добрич, което получи над 20 млн. лева от Държавния ВиК холдинг, планува загубите на вода през 2026 година да продължат да са 82 %, както е в този момент ”, уточни Манолова. Тя напомни, че ВиК холдингът е раздал заеми на ВиК-дружествата от по 10-15-20 млн. лева, а „ най-щедрият подарък ” е бил за ВиК - Добрич.

Мая Манолова уточни, че следва решение на КЕВР през юни и юли за нарастване на цените на парното и тока и прикани регулаторът да изясни на хората изгодите от повишаването.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР