Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова и партньорите

...
Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова и партньорите
Коментари Харесай

Демократична България и Изправи се.бг обжалват решение на ЦИК, с което не могат да се явят на изборите

Председателят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова и сътрудниците ѝ в предизборната мрежа апелират решението на Централната изборна комисия от 27 януари, с което, съгласно тях, се пречи на явяването на изборите на обединения като „ Изправи се.БГ “, „ Демократична България “, „ Отровното трио “ и други, тъй като не са партии, съобщи БНР. Според решението обединенията, които ще се явят на изборите, би трябвало да носят наложително името на едната от партиите в обединението.

„ По този метод партиите, които вземат участие в ЦИК, това са партиите на статуквото, не дават опция за дейно присъединяване на една нова групировка. Така ще има проблеми с явяването на „ Демократична България “. ЦИК написва предписание, което не съществува в Изборния кодекс за да удари „ Изправи се.БГ “ от присъединяване в идните избори “, сподели Мая Манолова.

Според нея решението на ЦИК опонира на член 128 от Избирателния кодекс, който дава опция обединенията да имат друго име и дава за образец регистрацията на „ Обединени патриоти “.

От „ Демократична България “ потвърдиха за БНР, че също ще апелират решението на ЦИК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР