Председателят на голямото жури в Джорджия, което разследва опитите на

...
Председателят на голямото жури в Джорджия, което разследва опитите на
Коментари Харесай

В Джорджия подготвят обвинения срещу опита на Тръмп да отмени изборните резултати

Председателят на огромното жури в Джорджия, което проверява опитите на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да анулира провалянето си на изборите през 2020 година в щата, сподели пред медиите във вторник, че журито е предложило повдигането на голям брой наказателни обвинявания, предава Ройтерс.

Председателят на неотдавна завършилото работата си особено огромно жури в окръг Фултън, Джорджия, Емили Корс, не разиска съответни обвинявания на огромното жури в изявленията с медии, в това число CNN и New York Times.

" Може да има някои имена в този лист, които не бихте очаквали. Но огромното име, за което всички не престават да ме питат - не мисля, че ще бъдете шокирани ", сподели Корс пред CNN.

Миналата седмица арбитър от Джорджия нареди публикуването на някои фрагменти от окончателния отчет на специфичното огромно жури, което заключава, че някои очевидци може да са излъгали под клетва и което е дало рекомендации на прокурорите по отношение на възможни обвинявания за интервенция в изборите, демонстрира документът.

Специалното огромно жури няма пълномощия да повдига обвинявания. За да направи това, окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис ще би трябвало да потърси постоянно утвърждение от огромното жури.

Уилис стартира специфичното следствие с огромното жури малко след телефонното позвъняване на Тръмп през януари 2021 година до щатския секретар с молба да " откри " повече гласове, с цел да анулира изборната победа на президента Джо Байдън.

Тръмп продължава да твърди, че изборите през 2020 година са били откраднати от него посредством необятно публикувани измами при гласоподаване. Той отхвърли да е направил нарушаване и упрекна Уилис, определен от демократите, че го преследва по политически аргументи.

На 2 януари 2021 г. Тръмп се обади на щатския секретар на Джорджия Брад Рафенспергер и съобщи, че, съгласно него, изборните резултати са фалшифицирани. Тогава изтече запис на диалога.

" Просто желая да намеря 11 780 гласа, което е с един повече, в сравнение с имаме, тъй като спечелихме щата ", сподели Тръмп, имайки поради разликата от 11 779 гласа, с която Байдън завоюва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР