Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се появи пред медиите за

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се появи пред медиите за
Коментари Харесай

Борисов предлага на лидерите да се дръпнат назад

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се появи пред медиите за първи път от изборите насам и разгласи подготвеност за договаряния за съдружен кабинет на база на няколко точки - включително " кой е с Путин и кой не е ", както и влизане в еврозоната.

Борисов прикани водачите на останалите партии " да се дръпнем обратно ", тъй като " народът на никого не даде независимо право да ръководи ".

Вместо това той предлага " контактна група с договарящи екипи " - като ще бъдат поканени и " хора с безспорна известност " по тематиката за позицията на България против Путин, а първият му фаворит се оказа Росен Плевнелиев. От хора като него и Соломон Паси се чака от Борисов " да проведат диалозите сред политическите партии ".

Той разгласи, че бил подготвен да поддържа обществената политика на Асен Василев (когото упрекна, че счупил държавата) и предложенията за правосъдна промяна на Демократична България, без да каже зад какво съответно би застанал - с изключение на безапелационното прекъсване на тематиката за промяна на Иван Гешев, тъй като " промяна с имена не е никаква промяна "

За сметка на това ГЕРБ считат да създадат компромис от финансови вложения в пътища - единствено и единствено да стартират договаряния.

" Народът сподели стига сте враждували, намерете метод. Всички гласоподаватели страдат еднообразно ", сподели той, цитирайки данни за 80% предпочитание на гласоподавателите на 2 октомври да се образува постоянно държавно управление.

В същото време, той даде да се разбере, че няма планове да се отдръпва от позицията си като водач на ГЕРБ, изключително след подбрения резултат на последните парламентарни избори.

По думите на Борисов - " Ако желаеме да тласкаме страната в нови избори, това е идеално за Путин ".

Председателят на ГЕРБ пресметна " над 77% " поддръжка за проевропейските партии - в които включи и Българска социалистическа партия, тъй като " не мога да кажа, че Кристиан Вигенин не е европейски човек ".

" Държавата ясно е показала, че 3/4 от популацията са за продължение на този път и слагаме тази тематика първа на масата ", сподели той.

Борисов още веднъж нахули държавното управление на Кирил Петков за финансовата политика, като разгласи, че страната изглеждала " непоносимо " за интернационалните вложители и вътрешния пазар.

" Откъде идва това самочувствие на Асен Василев, когато е изгубил изборите? Той знае какво е положението на страната, то е провал. А идва зима. Не може да оставиш народа ", сподели още Борисов, който разгласи, че оня, който поеме ръководството, ще претърпи " чудовищни вреди ".

Борисов разгласи за " безотговорни мнения " думите на Иван Костов, че откакто ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " смъкнаха кабинета " Петков ", в този момент те би трябвало да поемат отговорността за цялото ръководство.

" При сходна реторика от всички страни аз не виждам някакъв излаз - вид, в който ГЕРБ с Движение за права и свободи, Янев или Възраждане да ръководи, в случай, че сме най-праволинейната евроатлантическа партия, не виждам. Само че не виждам и различен вид за ръководство. Ако те (ПП и ДБ) ни откажат на нас, ние ще откажем на тях - и отиваме на нови избори. А войната е тука ", разгласи той.

Борисов разгласи резултата на ГЕРБ за " морална победа и успех над мракобесието ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР