Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова Камарата на представителите

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова Камарата на представителите
Коментари Харесай

Шарл Мишел призова Конгреса на САЩ да деблокира помощта за Украйна

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел прикани Камарата на представителите на Съединени американски щати да деблокира бързо 60-те милиарда $ за Украйна. Той напомни, че европейските водачи са одобрили 50-те милиарда евро в помощ на страната предходната седмица, съобщи БНР.

" Това решение на Европейския съвет е и обръщение към всички, които, както и ние, имат вяра в демократичните полезности и полезностите на свободата. То е и към сътрудниците, които са до нас в поддръжката си за Украйна и украинците. Бих желал да се възползвам от този миг, с цел да насочва дружно с вас церемониален апел към Камарата на представителите на Съединените щати, с цел да може бързо да се деблокират 60-те милиарда $, нужни за гарантирането на финансовата непоклатимост на Украйна. " - заявиМишел пред Европейския парламент в Страсбург:

Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел е на аудиенция в Украйна през днешния ден и на следващия ден след визитата си в Полша, оповестяват в това време от Европейската работа за външна активност. Той ще се срещне с президента на страната Володимир Зеленски, премиера Денис Шмигал, министъра на външните работи Дмитро Кулеба и на защитата Рустем Умеров.

Борел ще приказва и пред украинската Върховна Рада.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР