Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви днес, че външни

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви днес, че външни
Коментари Харесай

Туск: Външни влияния открито или тайно повлияха за Брекзита

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи през днешния ден, че външни въздействия са виновни за решението на Англия да напусне Европейски Съюз. Той направи този коментар във връзка предложенията на президента на Франция Еманюел Макрон за промени в Европейски Съюз и за укрепването на Общността, предава Българска телеграфна агенция.

Изцяло поддържам метода на мислене на президента Макрон, уточни Туск. Нашата най-голяма независимост е демокрацията - свободата да избираме кой ни управлява, до момента в който външни сили пробват да повлияят на нашите решения във всички избори, цитира той ревюто на френския президент. Има външни сили срещу Европейски Съюз, които се стараят - намерено или скрито - да въздействат на европейския либерален избор и по този начин стана с Брекзит и други европейски акции, разясни Туск.

Той предизвести, че това може да се случи още веднъж на изборите за евродепутати през май. Затова приканвам всички, които ги е грижа за Европейски Съюз, да работят в тясно съдействие до изборите и по-късно. Не позволявайте политически партии, финансирани от външни и враждебни сили, да вземат решение главните задания пред Европейски Съюз и да дефинират ръководителите на общностните институции. Не можем да чакаме възраждането на Европа, то би трябвало да стартира в този момент, добави Туск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР