Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че ще препоръча

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че ще препоръча
Коментари Харесай

Туск ще препоръча на ЕС да даде на Лондон отсрочка за Брекзит

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че ще предложи на водачите на Европейски Съюз да одобряват препоръчаното от Лондон отсрочване на Брезкит. Това излиза наяве от обява на самия Туск в профила му в обществената мрежа Twitter. Той разяснява, че мярката е нужна, с цел да се избегне излизане на Англия от общността без съглашение.

Междувременно английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че държавното управление форсира подготовката за Брекзит без договорка и краткотрайно приключва разглеждането в Народното събрание на законопроекта за овакантяване на общността. Това стана, откакто Камарата на общините отхвърли предлагането му да ратифицира за три дни съглашението с Брюксел. Това направи съвсем невероятно напускането на Европейски Съюз на 31 октомври - датата, която Джонсън неведнъж назоваваше като краен период за Брекзит.

Премиерът на Англия изпрати до Брюксел писмо с искане за отсрочване на Брекзит, само че без неговия автограф, Документът беше съпроводен от второ писмо, подписано от Джонсън, в което той споделя, че съгласно него отлагането би било неточност.По закон той беше длъжен да изиска от Европейски Съюз удължение на периода за Брекзит, изтичащ на 31 октомври, откакто Народното събрание гласоподава за отсрочване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР