Председателят на Европейския съвет Доналд Туск вероятно ще предложи на

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск вероятно ще предложи на
Коментари Харесай

Туск предлага на Великобритания гъвкаво отлагане на Брекзит до една година

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск евентуално ще предложи на Англия гъвкаво удължение на датата на излизането на страната от Европейския съюз с дълготрайност до една година, с опция да напусне по-рано . Това разкрива почитан представител на администрацията в Брюксел, представен от " Ройтерс ".

Представителят съобщи, че тази опция може да бъде показана на английския министър председател Тереза Мей на срещата на върха на Европейски Съюз за Брекзит на 10 април в Брюксел. Ако Мей одобри, Англия ще би трябвало да организира избори за Европейски парламент през май, прецизира още формалният представител на Брюксел.
 Патова обстановка в Лондон за Брекзит
Патова обстановка в Лондон за Брекзит

Без позитивни сигнали от Европа

" Единственият рационален излаз би бил дълго, само че гъвкаво удължение ", коментирал представителят на Европейски Съюз администрацията.

" Можем да дадем на Англия едногодишно удължение, автоматизирано преустановяване, откакто съглашението за излизане бъде признато и утвърдено от Камарата на общините ", допълнил той.

" Дори в случай че това не бъде допустимо, тогава Англия към момента ще има задоволително време да премисли тактиката си за Брекзит. Кратко удължение, в случай че е допустимо, и дълго, в случай че е належащо. Това наподобява добър сюжет и за двете страни , откакто дава на Обединеното кралство цялата нужна еластичност, като в същото време заобикаля нуждата от срещи през няколко седмици, с цел да се разискват спомагателни удължавания на Брекзит ", посочи представителят на администрацията в Брюксел.
 Юнкер без повече отсрочвания за Брекзит: 12 април Обновена
Юнкер без повече отсрочвания за Брекзит: 12 април

Ако Народното събрание утвърди договорката, Европейски Съюз би трябвало да бъде квалифициран да одобри отсрочване до 22 май
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР