Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че е в

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че е в
Коментари Харесай

Туск: Европейският съвет може да заседава по споразумението с Лондон на 25 ноември

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че е в подготвеност да свика изключително съвещание на държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз в неделя, 25 ноември, от 9.30 ч. за оценка на постигнатото авансово съглашение с Лондон.

Той разясни, че до 20 ноември Европейската комисия ще приключи работата по политическото изказване, съпътстващо постигнатото съглашение. В това изказване се обрисува рамката на бъдещите връзки ЕС-Великобритания. След това страните в Европейски Съюз ще имат 48 часа за оценка, а Туск изрази вяра " да няма доста мнения ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Ако нищо изключително не се случи, можем да заседаваме другата неделя, добави ръководителят на Европейския съвет. Той разяснява, че основният договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние е съумял да отбрани европейските ползи и да ограничи вредите от решението на Англия да напусне Общността.

Не споделям въодушевлението на английския министър председател Тереза Мей от постигането на авансово съглашение. За мен и двете страни губят, разяснява Туск. Той се пошегува, че е прочел " съвсем целия " документ с предварителното съглашение, показано нощес от Европейска комисия и разпечатано на близо 600 страници. Туск добави, че ще направи всичко по силите си процесът да бъде допустимо най-безболезнен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР