Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард обяви, че

...
Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард обяви, че
Коментари Харесай

ЕЦБ иска инфлацията да се върне на 2%

Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард разгласи, че лихвените проценти ще бъдат увеличени толкоз , колкото е належащо, с цел да се върне инфлацията до 2 %.
 Лагард не чака криза тази или идната година
Лагард не чака криза тази или идната година

ЕЦБ увеличи лихвените проценти с повече от предстоящото, опасенията за инфлация надвиха над съображенията за напредък

" Изпращаме ясно обръщение към фирмите, чиновниците и вложителите: инфлацията ще се върне към нашата целева стойност от 2% в средносрочен проект, сподели тя в коментар за немската Funke Mediengruppe. Предприетите до момента ограничения към този момент оказват въздействие върху лихвените проценти в еврозоната ".

ЕЦБ ден по-рано увеличи лихвените проценти повече от предстоящото, като постави завършек на осем години на негативни лихвени проценти за битка с инфлацията, която доближи 8,6% през юни и се чака да се форсира в допълнение. Увеличението от 50 базисни пункта докара лихвата по депозитите до 0% , поставяйки завършек на осем години на негативни лихви. Инвеститорите виждат към 113 базисни пункта спомагателни нараствания на лихвите на ЕЦБ до края на годината, съгласно пазарните залагания.

" Ние ще покачваме лихвените проценти толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да върнем инфлацията назад към нашата цел ", добави Лагард. Управителният съвет ще " реши вярното движение за идващите ни стъпки въз основа на новите налични данни ".

Цените се покачват значително заради фактори , които са отвън контрола на централните банкери, призна Лагард. Но дейностите на ЕЦБ бяха ориентирани към гарантиране, че темпът на инфлация " не остава висок за непрекъснато ", което може да се случи, в случай че се материализира спиралата на заплатите и цените, сподели тя.
 ЕЦБ: Войната в Украйна визира повече Европа, в сравнение с Съединени американски щати
ЕЦБ: Войната в Украйна визира повече Европа, в сравнение с Съединени американски щати

Сложна обстановка на Стария континент в идващите месеци предвижда Де Гиндос

Новият инструмент за преодоляване на пазарните разтърсвания, който ЕЦБ показа в четвъртък, " ще поддържа последователността на нашата парична политика, помагайки да запазим цените постоянни в средносрочен проект ", сподели Лагард.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР