Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер
Коментари Харесай

Европейските лидери пристигнаха в Украйна, за да дадат уверения на Зеленски за членството в ЕС


Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и висшият представител на Европейски Съюз за външната политика дойдоха в Киев, с цел да изразят поддръжката си за президента Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога и да му дадат уверения, че поддържат кандидатурата на Украйна за участие в съюза, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3966
След пътуването с трен от Брюксел до Киев ръководителят на Европейска комисия съобщи пред кореспонденти, че най-важното обръщение, което с което ще отиде при Зеленски, е, че за Украйна " ще има европейски път ".

" Обикновено минават години преди Европейският съвет да одобри молба за участие от дадена страна, само че Украйна съумя да реализира това единствено за седмица-две, по тази причина желанието ми е да придвижим напред този въпрос допустимо най-бързо ", сподели тя. " Целта ни е да внесем за разглеждане в съвета молбата на Украйна още това лято. "

Шест месеца след началото на съветската инвазия Фон дер Лайен даде обещание поддръжка за Украйна, с цел да " излезе от войната като демократична страна ", нещо, за което по думите на Фон дер Лайен Европейски Съюз и другите донори ще оказват помощ на Киев.

Това обръщение повтори и посланик номер едно на Европейски Съюз, който добави пред репортерите, че визитата е знак, че " Украйна управлява територията си ", а държавното управление към момента владее ситуацията.

" Украйна към момента има държавно управление, което приема хора от чужбина, и към момента може да се пътува до Киев ", сподели Борел и добави, че се надява Европейски Съюз да отпусне още 500 милиона евро на Украйна в околните дни. Борел съобщи, че визитата също по този начин ще даде опция да бъдат показани ограниченията, които Европейски Съюз е подхванал за " уединяване на Русия " поради нашествието в Украйна.

Зеленски приканва Европейски Съюз да предприеме по-строги наказателни ограничения против Русия, в това число посредством възбрана на покупките на съветски газ и нефт, и желае съюзът да даде пълноправно участие на страната му.

Борел съобщи, че въпросът за глобите против вноса на нефт е въпрос, който провокира много разногласия вътре в Евросъюза заради опасенията на някои, че сходен ход може да провокира мъчително повишаване на нефта за европейските стопански системи. По думите му въпросът за това ще бъде подложен в понеделник в Брюксел.

Борел и Фон дер Лайен са следващите западни водачи, посетили Киев, откакто предишния месец да се срещнат със Зеленски в Киев дойдоха министър председателите на Полша, Словения и Чехия.

Европейски Съюз върна посланика си в Украйна в Киев, заяви Борел при визитата си, ход, който е отражение на усъвършенстваната обстановка със сигурността и на уговорката на 27-членния Евросъюз към Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

По думите на първия посланик на Европейски Съюз връщането на посланика ще даде опция за по-пряко и по-тясно съдействие сред Брюксел и Киев. Борел дефинира като " впечатляващо " това, че украинското държавно управление е изцяло работещо при толкоз сложни условия.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР