Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди Италия

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди Италия
Коментари Харесай

ЕК отправи завоалирано предупреждение към бъдещите управляващи в Италия

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести Италия за последици, в случай че се отклони от демократичните правила , отправяйки едвам завоалирана опасност преди изборите в неделя, които се чака да бъдат извоювани от, оповестява " Ройтерс ".

Моят метод е, че каквото и демократично държавно управление да желае да работи с нас, ние ще работим дружно, съобщи тя в отговор на въпрос в Принстънския университет в Съединените щати.

Ако нещата тръгнат в сложна посока - става въпрос за Унгария и Полша, разполагаме с инструменти , добави тя.
 Джорджия Мелони се доближава към премиерския пост в Италия
Джорджия Мелони се доближава към премиерския пост в Италия

Крайнодесния профил на партията й обаче провокира опасения

Коментарът на Фон дер Лайен явно се отнасяше за рекомендацията на Европейската комисия от неделя за прекъсване на към поради корупция - първият сходен случай в 27-членния блок за обезпечаване на по-добра отбрана на върховенството на закона.

Европейски Съюз вкара финансовата глоба преди две години в отговор на това, което съгласно него съставлява подкопаване на демокрацията в Полша и Унгария, където министър председателят Виктор Орбан подчини съдилища, медии, неправителствени организации и университетски среди, а също ограничи правата на мигрантите, хората от ЛГБТ общността и дамите по време на ръководството си, траяло повече от десетилетие.
 Берлускони: Путин беше
Берлускони: Путин беше " подбуден " към войната в Украйна

Той е остарял другар на Путин

По-рано през днешния ден Силвио Берлускони, чиято партия " Форца Италия " е част от дясната коалиция, която се чака да завоюва общите избори в неделя, съобщи, че р уският президент Владимир Путин е бил против Украйна, с цел да откри ново държавно управление в Киев.

Берлускони, персонален другар на съветския водач, омаловажи войнолюбивите инстинкти на Путин, откакто той заплаши да употребява нуклеарно оръжие след претърпените неуспехи в Украйна.

При премиера Марио Драги Италия беше корав покровител на западните наказания против Русия в отговор на нейните дейности в Украйна.

Джорджия Мелони, водач на крайнодясната партия " Италиански братя ",, даде обещание към тази позиция, само че Берлускони и другият й съдружник Матео Салвини са по-непредсказуеми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР