Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен може да

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен може да
Коментари Харесай

Още един еврокомисар може да напусне поста си

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен може да се окаже, че би трябвало да търси заместител на още един еврокомисар след напускането на Мария Габриел.

Вицепрезидентът и еврокомисар Франс Тимерманс хвърли бомбата на конференция и разгласи, че може да се върне в нидерландската политика за изборите през ноември, заяви локалният канал Ер Те Ел, представен от Нова телевизия.

Партията на Тимерманс PvdA през тази седмица ще направи сондажи за коалиция със зелените от GroenLinks и да се явят с обща кандидатура през есента. Самият Тимерманс не отхвърли, само че не се впусна в елементи, защото желал решението да бъде взето от двете партии и по никакъв метод не желае въздейства.

В случай че двете партии се спрат на неговата кандидатура, мандатът на Тимерманс ще би трябвало да бъде приключен от различен еврокомисар. Попитан дали има интерес към вота в Нидерландия, той не отхвърли.

„ Моята партия и GroenLinks организират референдум, на който членовете на групировката могат да решат дали желаят обща листа и стратегия. Всичко, което ще кажа за това, в този момент нарушава този развой. Сега зависи от членовете на двете партии да дадат своето мнение и тогава всеки може да реши какво ще се случи по-нататък ”, дава отговор сбито на журналистическо запитване Тимерманс.

До предварителните избори в Нидерландия през ноември се стигна, откакто министър председателят Марк Рюте подаде оставка поради недоразумение със своите съдружни сътрудници във връзка с миграционната политика. Впоследствие той разгласи, че след изборите се отдръпва от политическата сцена. До избора на нов министър председател и кабинет Рюте ще извършва функционалността на министър-председател в оставка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР