Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е разговаряла

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е разговаряла
Коментари Харесай

Курти се съгласи да намали полицаите в Северно Косово

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е разговаряла тази заран с премиера на Косово Албин Курти, като е подчертала незабавната нужда от деескалация на обстановката на север и завръщането към разговор с посредничеството на Европейски Съюз за нормализиране на връзките със Сърбия.

Урсула фон дер Лайен беседва през днешния ден също с премиера на Албания Еди Рама, който е на посещаване в Брюксел, заяви " КосоваПрес ".

Премиерът на Косово Албин Курти е подготвен да понижи броя на служителите на реда в общините в Северно Косово, съобщи Танюг, базирайки се на известие на кабинета на Курти.

Курти е декларирал през днешния ден в телефонен диалог с ръководителя на Европейската комисия, че е подготвен да понижи наличието на полицията в общинските здания в северната част на Косово " последователно и съразмерно на установяването на ред ", оповестиха от кабинета му. Курти е оценил, че в това време " това ще даде опция за открита и почтена акция преди изключителните демократични избори в тези общини ", заяви порталът " Репортери ".

 Изолиран и съвсем неотстъпчив: за какво Курти не отстъпва пред Запада Изолиран и съвсем неотстъпчив: за какво Курти не отстъпва пред Запада

В прессъобщението от кабинета на Курти се показва, че в диалога е станало дума за нуждата от деескалация на обстановката в четирите общини в Северно Косово и нормализиране на връзките с Белград. След диалога Фон дер Лайен написа в " Туитър ", че е подчертала незабавната нужда от деескалация на обстановката в Косово и разгласи, че денем ще беседва с президента на Сърбия Александър Вучич.

 Задържаните в Сърбия косовски служители на реда са освободени Задържаните в Сърбия косовски служители на реда са освободени

Вчера Вучич и Курти организираха телефонни диалози с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който също настоя за понижаване на напрежението в Северно Косово.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР