Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви днес пред ЕП,

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви днес пред ЕП,
Коментари Харесай

Юнкер: Българските 6 месеца ще са от изключително значение за ЕС


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи през днешния ден пред Екологичен потенциал, че България е въодушевяващ образец за Западните Балкани.

„ Българските 6 месеца ще са от извънредно значение за Европейски Съюз. Посетих България и открих, че тя е добре готова за него “, сподели той и акцентира, смисъла на европейско съдействие по въпросите на миграцията и дигитализацията. Според Юнкер България е доказвала, че може да построява мостове сред Европейски Съюз и страните от Западните Балкани.

„ България е предопределена за такава роля. Тя добре познава района и е минала през сложни процеси. Винаги давам за образец България, която е постигнала обилни триумфи – чудесно се оправя с дълга и бюджетния недостиг, за разлика от доста други страни. Това са отлични предпоставки за присъединение към чакалнята на еврозоната “, сподели ръководителят на Европейска комисия.

„ България може и ще бъде източник на ентусиазъм за страните от Западните Балкани. Затова с право българският министър председател подрежда връзките си с тях като приоритет “, акцентира Жан-Клод Юнкер.

„ Искам да насочва посланието към страните от Западните Балкани, че присъединението към Европейски Съюз не е нещо естествено, а би трябвало да бъде извоювано с доста старания. Всички спорове би трябвало да бъдат уредени преди присъединението им към Европейски Съюз. Страните от Западните Балкани заслужават действителна европейска вероятност. Присъединяването им към Съюза няма да се състои до края на този мандат на тази Еврокомисия, тъй като те не дават отговор на нужните условия. Те би трябвало да създадат нужните промени “, безапелационен е Юнкер.

"Уверен съм, че България ще си свърши добре като ръководител. Бойко Борисов е потвърден европейски демократ. Успехът на едно председателство не зависи от размера на дадена страна, а от волята на нейните водачи. България и Бойко Борисов демонстрират воля за постигането на триумф на това председателство ", безапелационен е ръководителят на Европейска комисия. /novinite.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР