Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще претърпи операция на

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще претърпи операция на
Коментари Харесай

Юнкер се подлага на операция на аневризма на 11 ноември

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще претърпи интервенция на аневризма (патологично уголемение на кръвоносен съд, вследствие намаляване на съдовата стена - Бел.ред) през ноември, оповестиха съветници на някогашния министър председател на Люксембург пред Агенция Франс Прес.

64-годишният Юнкер трябваше да се пенсиониран в петък, само че новият състав на Европейската комисия ще стартира работа от декември, тъй като новоизбраният ръководител Урсула фон дер Лайен към момента не е получила утвърждението на Европейския парламент за състава на Комисията.

Юнкер ще се подложи на интервенция на 11 ноември. Според източници на Агенция Франс Прес Юнкер страда от абдоминална аортна аневризма (ААА). Задълженията на Юнкер ще бъдат поети от заместник-председателя на Комисията Франс Тимерманс. Юнкер се чака да се върне на работа при предаването на ръководството на Фон дер Лайен.

Ако абдоминалната аортна аневризма не се лекува, могат да настъпят съдбовни последици. Не е известно какъв брой сериозен е казусът на Юнкер.

През август Юнкер трябваше да редуцира ваканцията си, с цел да му бъде отстранен жлъчният мехур. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР