Председателят на Европейската билярд и снукър асоциация Максим Касис и

...
Председателят на Европейската билярд и снукър асоциация Максим Касис и
Коментари Харесай

Председателят на Европейската снукър федерация Максим Касис - „Гостът на Sportal.bg”

Председателят на Европейската билярд и снукър асоциация Максим Касис и на Българската снукър федерация Олег Велинов бяха посетители в студиото на Sportal TV по случай идното домакинство на страната ни на Европейското състезание за мъже, младежи и юноши през февруари 2018 година.



„ Радваме се, че ще доведем Европейското състезание по снукър в България тъкмо в годината, в която София е европейска столица на спорта (2018). Европейската билярд и снукър асоциация има контракт със Световната, тъй че първенецът при мъжете и при младежите ще получи двугодишна тур карта за присъединяване в международния тур на експертите. Също по този начин най-малко четирима от най-хубавите на Европейското състезание ще получат квота за присъединяване в квалификациите за Световното състезание в Шефилд “, сподели Максим Касис в студиото на Sportal TV .



„ България ще има право да излъчи двойно повече участници на Европейското в качеството си на хазаин, спрямо другите страни. Ако някоя страна има право на четирима души, да вземем за пример, то България ще има право на осем. Също по този начин в случай че в някоя група има потребност да се включи още един човек, с цел да се попълни четна численост, то също ще бъде поканен някой български играч “, изясни още Касис.



„ Целта на професионалните снукър шампионати, на които бяхме четири пъти домакини, беше да се създадат колкото се може повече пари. Това е освен в снукъра, само че и в професионалния бокс и в тениса – комерсиалната страна е водеща. Докато Европейското е най-приятният шампионат за организация, тъй като това е същинския снукър. Около 300 участници общо в продължение на 16 дни ще живеят в един хотел, ще имат еднакъв обществен живот, ще бъде ужасно “, показа визията си Олег Велинов.



Пълното изявление на Олег Велинов и Максим Касис пред публицистите Даниел Любомиров и Никола Кацаров вижте във видеото от следващото издание на рубриката на Sportal TV „ Гостът на Sportal”:

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР