Суперзвездата на снукъра Рони О’Съливан спечели седма световна титла и

...
Суперзвездата на снукъра Рони О’Съливан спечели седма световна титла и
Коментари Харесай

Суперзвездата на снукъра Рони О’Съливан с рекордна седма световна титла |

Суперзвездата на снукъра Рони О’Съливан завоюва седма международна купа и изравни върха на краля на шефилдския спектакъл Стивън Хендри (Шотландия).

46-годишният О`Съливан победи на финала сънародника си Джъд Тръмп с 18:13 фрейма и стана най-възрастният международен първенец в историята, изпреварвайки някогашния си треньор Рей Риърдън (Уелс), който заслужи последната си шеста купа на 45 години.

Ракетата завоюва първия си трофей в " Крусибъл " през 2001 година

Рони към този момент има всички значими върхове в снукъра. Освен това той надви над индивида, който наричат негов правоприемник и знаменосец на така наречен “ново потомство ”.

" Опитах се да бъда оптимално спокоен. Постигнах може би най-хубавия си резултат против състезател от калибъра на Джъд. Никога не съм се влияел от върховете. Когато ги направиш, е прелестно, само че не съм се стремял към тях, тъй като не съм се представял добре, когато съм бил съкрушен. Просто се пробвах да се любувам на играта ", сподели О`Съливан, представен от Българска телеграфна агенция.

32-годишния Тръмп става международен първенец през 2019 година Той за повторно загуби край след дебюта си в мач за купата през 2011 година

" За мен беше наслаждение и чест да разделям масата с него. Рони е най-великият за всички времена. Той реализира нещо извънредно и продължава да става все по-добър. Неговата увереност и отдаденост е видна за всички. Рони беше най-хубавият в това състезание и то с разлика. Радвам се, че съумях най-малко малко да го затрудня и да направя мача по-интересен ", съобщи Тръмп.

О`Съливан стартира мощно финала и поведе с 5:1, само че основна се оказа серията от пет следващи фрейма, с която той дръпна с 10:4 и до края контролираше мача.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР