Председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов

...
Председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов
Коментари Харесай

Цветанов участва на Интерпарламентарен форум по въпросите на сигурността и разузнаването

Председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа взе участие в XXII Интерпарламентарен конгрес по въпросите на сигурността и разузнаването, проведен от американския конгресмен Робърт Питинджър.

Тазгодишната европейска сесия се организира в столицата на Румъния – Букурещ и е под надпис: „ Войната в Украйна – преформатиране на световната карта на интернационалната сигурност “. Приветствие към участниците сервираха министър-председателят на Румъния Николае Чука, Робърт Казанчук – зам.-председател на  Сената на Румъния, Марсел Чолаку – ръководител на Камарата на представителите в румънския парламент, американският сенатор Тами Болдуин, както и военачалник Джеймс Джоунс, някогашен главнокомандващ силите на НАТО в Европа и някогашен консултант по националната сигурност на президента Барак Обама. Специални обръщения направиха и министрите на вътрешните работи на Румъния и Молдова – Лусиан Боде и Ана Ревенко.



По време на пленарните съвещания бяха обсъждани въпроси на интернационалната сигурност през призмата на нашествието на Русия в Украйна – пренареждането на световната карта за сигурност, променените дипломатически връзки в новата обстановка, както и настоящи провокации в областта на сигурността, разузнаването и защитата. Участниците се сплотиха към мнението, че предвид на военните дейности в Украйна и съветската настъпателност в Черноморския район Източният фланг на НАТО придобива нови измерения и значение, като следва да се обърне особено внимание на Черноморския район.

В специфичен панел бяха разисквани проблемите на киберсигурността и 5G-технологиите. Румъния показа своите нови ресурсни потенциали, отбелязвайки повишената интензивност на задгранични враждебни организации и групи, във връзка с националната ѝ инфраструктура, в това число и във връзка с частни стопански структури.



В рамките на форума Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа организира няколко кулоарни срещи. По време на срещата с министъра на вътрешните работи на Румъния Лусиан Боде Цветанов изрази позитивните си усещания от положителната работа на румънското държавно управление, и в частност на румънското Министерство на вътрешните работи, при оправянето с огромния бежански напън при започване на войната – повече от 1.8 млн. бежанци са потърсили леговище в Румъния от Украйна. Министър Боде съобщи, че по този метод Румъния е посочила взаимност с украинския народ, допълвайки, че съветската инвазия в Украйна е сериозен миг в европейската и международната система за сигурност, във всеки един неин аспект.



По време на срещата си с двамата съорганизатори на форума - конгресмен Робърт Питинджър и депутата от румънския парламент Павел Попеску, ръководител на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа изрече признателност за отличната организация на форума, както и за актуалността на тематиката и обсъжданите въпроси. Конгресмен Питинджър съобщи, че днешният западен  свят би трябвало да бъде повече от всеки път единен против възходящите закани.

Г-н Попеску съобщи, че най-хубавият метод за противопоставяне на недемократичните режими е обединяването на свободния свят за по-голяма съгласуваност - инфраструктурна, цифрова и енергийна. Подобна съгласуваност би могла да бъде чрез инструментите на Инициативата  „ Три морета ”. Беше реализирано общо мнение сред тримата, че сходни събития като  Интерпарламентарния конгрес по въпросите на сигурността и разузнаването са значима част от интернационалния либерален разговор.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР