Председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев обяви, че

...
Председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев обяви, че
Коментари Харесай

Добрев избесня: Денков къса ризи пред ЕК какви пичове са Лукойл. Ще говоря с Борисов и другите лидери

Председателят на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев разгласи, че приготвя ново предложение за отпадане на дерогацията за „ Лукойл “, само че от 1 януари 2024 година. Това той написа в своя Facebook профил.
Реакцията на депутата от ГЕРБ е предизвикана от изказването на премиера Денков, който бе безапелационен, че „ Лукойл Нефтохим “ не е нарушил нито един европейски правилник и нито един български закон “.
Добрев споделя, че ще беседва с водачите на всички политически партии, подкрепящи кабинета. Той още веднъж подлага на критика премиера, заявявайки, че си „ къса ризите “, с цел да ги пази.
Целият текст:
Еврокомисар Макгинес съобщи, че приветства „ извънредно мощно “ желанието на България да отстрани дерогацията на Лукойл за импорт на съветски нефт.
Утре ще приготвя ново предложение за анулация на дерогацията от 01.01.2024 и ще беседвам с всички водачи подкрепящи държавното управление и по-конкретно Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев.
Припомням, че дерогацията беше издействана от България по време на кабинета „ Петков “. Тогава финансовият министър Асен Василев заплаши Европейската комисия да позволи на „ Лукойл “ да употребява съветски петрол до края на 2024 година или страната ни ще блокира целия санкционен пакет. От това завоюва единствено Лукойл – милиарди.
Днес излагацията пред Европейска комисия продължи. Денков отново къса ризи какви пичове са Лукойл и по какъв начин няма никакви проблеми с тях. Остана ли някой, който да не е схванал кой поръчва музиката и кой играе казачока?
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР