Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ призова

...
Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ призова
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ призова изселниците в Турция да се готвят за предсрочни избори


Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ прикани българските жители в Турция да се приготвят за избори след 2 май, заяви програмата на БНР Радио Кърджали

В словото си на благотворителна вечеря в турския град Чорлу водачът на Движение за права и свободи изиска от българските изселниците в страната да бъдат подготвени за предварителни избори в България.

"След Байрама всички да се готвим за предварителни избори. И дано на идните избори да имаме още по-добър резултат спрямо последните ", сподели още Карадайъ.

В началото на вечерята водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи най-сърдечните поздрави на почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган. "Много съм благополучен, че се намирам измежду вас. Благодаря ви за поддръжката и всеотдайната работа на миналите избори през 2021 година. Гордеем се с доверието и поддръжката, които ни давате”, сподели Карадайъ, представен от партийния пресцентър.

"Преди 33 години след репресии от страна на тоталитарната власт бяхме принудени да се разделим с нашите близки и родственици. Бяхме прокудени от Родината си, изселихме се от страната си. Но успяхме. Демокрацията в България пристигна с нашата помощ, съобщи Карадайъ. И добави: „ Ние платихме и продължаваме да плащаме цената на тази народна власт. През годините минахме през доста тествания. Но те ни направиха по-силни. Движение за права и свободи стана мощна партия!”, сподели той.

На ифтара беше съвсем целото управление на Движение за права и свободи, без Доган, само че при започване на вечерята Карадайъ съобщи най-сърдечните поздрави на почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган.

"Много съм благополучен, че се намирам измежду вас. Благодаря ви за поддръжката и всеотдайната работа на миналите избори през 2021 година. Гордеем се с доверието и поддръжката, които ни давате”, сподели Карадайъ.

Преди 33 години след репресии от страна на тоталитарната власт бяхме принудени да се разделим с нашите близки и родственици. Бяхме прокудени от Родината си, изселихме се от страната си. Но успяхме. Демокрацията в България пристигна с нашата помощ, съобщи Карадайъ. И добави: „ Ние платихме и продължаваме да плащаме цената на тази народна власт. През годините минахме през доста тествания. Но те ни направиха по-силни. Движение за права и свободи стана мощна партия!”, сподели още той.

Вечерята бе почетена от регионалния шеф на Текирдаг Азиз Йълдъръм, депутатите от турския меджлис Мустафа Йел и Илхами Йозджан Айгюн, кмета на огромна община Текирдаг Кадир Албайрак и кмета на община Чорлу Ахмет Саръкурт.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР