Председателят на долната камара на руския парламент Вячеслав Володин заплаши

...
Председателят на долната камара на руския парламент Вячеслав Володин заплаши
Коментари Харесай

Председателят на долната камара на руския парламент заплаши с конфискуване на германска собственост

Председателят на долната камара на съветския парламент Вячеслав Володин заплаши през днешния ден, че страната му ще конфискува немска благосъстоятелност, в случай че Германия употребява съветски активи за възобновяване на Украйна, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" В момента, когато това решение бъде взето, ние ще имаме право на сходни дейности във връзка с имуществото на Германия и други страни ", написа Володин в " Teлеграм ".

Германски компании имаха огромни директни вложения в Русия преди нейната инвазия в Украйна.

Володин упрекна Германия и Франция за започването на войната, като упрекна тогавашните водачи на Германия и Франция, Ангела Меркел и Франсоа Оланд, че са подписали Минското съглашение от 2015 година, с цел да заблудят Русия и интернационалната общественост.

Споразумението, известно като Минск 2, предвиждаше преустановяване на огъня, евакуиране на тежките оръжия, промени в украинската конституция и самоуправление за избрани райони в Донбас.

Европейските сили в никакъв случай не са имали желание договорът да бъде изпълнен, увери през днешния ден ръководителят на Държавната дума.

Преди дни Франсоа Оланд удостовери думите на Меркел, че Минските съглашения са дали време на Украйна да укрепи военния си потенциал.

На 7 декември някогашният немски канцлер Ангела Меркел съобщи пред Die Zeit, че " всички са разбрали ", че споразуменията от Минск единствено са замразили спора в Източна Украйна, а не са го решили. Според нея споразуменията от 2014-15 година са дали на Киев " скъпо време ".

" Германското държавно управление в този момент реши да трансферира върху нашата страна проблемите, които сътвориха неговите прародители ", написа той.

Русия забрани на западните компании да продават без особено позволение активи, блокирани в страната, откакто те се изтеглиха в отговор на почналата през февруари инвазия в Украйна.

От известно време в Германия и други страни се разисква опцията за потребление на замразените съветски активи за възобновяване на Украйна, отбелязва ДПА.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР