Председателят на долната камара на полския парламент (Сейм) Елжбета Витек

...
Председателят на долната камара на полския парламент (Сейм) Елжбета Витек
Коментари Харесай

Напрежението между Полша и Беларус заради нелегални мигранти се увеличава

Председателят на долната камара на полския парламент (Сейм) Елжбета Витек свика изключително съвещание на Народното събрание поради увеличаващата се рецесия на границата с Беларус. Заседанието ще се организира през днешния ден сутринта (9 ноември). Съобщението за изключителното съвещание беше направено посредством видеопослание на Витек, написа БГНЕС.

По думите на Витек, " беларуските управляващи са виновни за протичащото се на границата ". Тя смята, че беларуските управляващи, " употребявайки закани и изнудване, съзнателно изпращат мигранти до полската граница, с цел да провокират рецесия в Полша и Европейски Съюз ".
 Варшава: В непосредствена непосредственост до границата има до 4 000 мигранти Варшава: В непосредствена непосредственост до границата има до 4 000 мигранти
Между 3 и 4 000 мигранти, опитващи се да преминат от Беларус в Полша, се намират в непосредствена непосредственост до границата, съобщи прессекре...

" Александър Лукашенко би трябвало да се преценява с следствията от дейностите си. Атака на полската граница е офанзива против член на Европейски Съюз и НАТО ", добави тя.

По-рано представител на полската гранична защита заяви, че беларуските сили за сигурност са изпратили няколко хиляди мигранти не до граничния пункт с Полша, а към зелената граница.

Преди това представителят на полските служби за сигурност Станислав Жарин написа в Twitter, че Беларус приготвя огромен трансфер на незаконни мигранти в Полша. Постът му беше съпроводен от видео, направено от беларуската страна на границата, което демонстрира по какъв начин група от няколкостотин души с багаж вървят към границата. Сред тях има дами и деца.

Вчера, 8 ноември, полско-беларуската граница бе атакувана от мигранти, които се пробваха да преодолеят бодливата тел, а полските граничари им отвърнаха със сълзотворен газ. В отговор на офанзивата полското военно министерство изпрати над 12 хиляди бойци по границата.
 Полша подвига стена за Евро 353 млн. по границата си с Беларус Полша подвига стена за Евро 353 млн. по границата си с Беларус
В петък полските законодатели дадоха зелена светлина за построяването на стена по източната граница на страната членка на Европейски Съюз с Беларус в...

Заради всичко това  Германия прикани Европейския съюз да " предприеме дейности " и да помогне за прекъсване на потока от мигранти, които нелегално минават в Полша от Беларус.

" Полша или Германия не могат да се оправят сами с това ", сподели служебният вътрешен министър Хорст Зеехофер пред вестник " Билд ". " Трябва да помогнем на полското държавно управление да обезопаси външната си граница. Това в действителност ще бъде задачата на Европейската комисия. Сега ги приканвам да подхващат дейности ", посочи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР