Председателят на Държавна агенция Национална сигурност Пламен Тончев беше изслушан

...
Председателят на Държавна агенция Национална сигурност Пламен Тончев беше изслушан
Коментари Харесай

Изслушаха шефа на ДАНС на закрито заседание в парламента

Председателят на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев беше изслушан през днешния ден на съвещание при закрити врата на парламентарната Комисия за надзор над службите за сигурност и потреблението на специфичните разследващи средства.

Тончев даде информация по какъв начин се води инспекцията по отношение на изтеклите в общественото пространство клаузи от контракта на " Булгаргаз " с доставчиците на азерски газ. Разследването продължава сега, съобщи ръководителят на парламентарната комисия Калоян Икономов ( " Продължаваме промяната " ). Изслушването продължи 2 часа.

В края на предходната година изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов разгласи, че сдружението е сезирало ДАНС поради изтекла информация за клаузи от контракта.

Според Павлов " за последните 10 години никой не си е разрешавал да цитира клаузи от контракти и да вади документи ". Ситуацията е невиждана, съобщи тогава той пред бТВ. По думите на шефа на сдружението, точно от " Булгаргаз " са избавили контракта.

За предходната година България е внесла едвам 350 млн. куб. метра азерски газ, което е 3 пъти по-малко от контрактуваните 1 милиарда куб. метра.

(Източник: Offnews.bg)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР