Председателят на ДАНС прикрива нарушение на Закона за класифицирана информация

...
Председателят на ДАНС прикрива нарушение на Закона за класифицирана информация
Коментари Харесай

Задава се битка Денков-Радев за главата на шефа на ДАНС

" Председателят на ДАНС прикрива нарушаване на Закона за класифицирана информация от неговия заместител. Това е съществено нарушаване. Отделно става дума за политически пристрастия, на което ръководителя на ДАНС няма право.

Мотивите за желаната оставка на Тончев са доста съществени. Президентът няма никакво право да отхвърля това искане. Защото той ни пречи да си извършвам отговорностите. Доводът, че някой желае да овладее службите е неплатежоспособен, тъй като когато се назначава идващия човек той би трябвало да бъде координиран с Президента.

Аз би трябвало да мога да работя с ръководителя на ДАНС, с цел да мога да си правя работата. Президентът Радев би трябвало да подпише и ще го направи. Ако това не се случи значи, че в случай че нещо се случи в областта на националната сигурност, той ще носи отговорност ", изясни Денков.

Според него президентът надвишава пълномощията си и това е спънка за работата на държавното управление. Денков изрази вяра, че този проблем ще бъде съзнателен и ще се стигне до разговор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР