Председателят на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до председателя и

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до председателя и
Коментари Харесай

Нинова с призив към депутати в ЕП да не приемат предложение, нанасящо удар върху транспортния бранш

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изпрати писмо до ръководителя и членовете на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

„ Изразяваме своето противоречие с двойните стандарти, които се прави опит да бъдат наложени в транспортния бранш – от една страна се вкарват нови тежки ограничавания по отношение на интернационалните транспорти на товари, при които водеща роля имат компании от Централна и Източна Европа, а от друга се отива към последна либерализация при транспорта на пасажери, в който водачите на пазара са компании от Западна Европа “. Това декларира ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в писмо до Удо Булман - ръководител на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент и членовете на Екологичен потенциал от S&D.

Тя прикани всички евродепутати от социалистическото семейство, и освен, да се опълчват на всички оферти, които водят до ограничение на достъпа до пазара в прорез с договорите, всеобщи банкрути на транспортните компании от Централна и Източна Европа и загубата на стотици хиляди работни места. „ Настояваме за ограничения, които да обезпечат по-добри условия на труд в интернационалния превоз и да създадат работата в него по-привлекателна, в това число: създаване на подобаващи зони за престой и отмора, гарантиране сигурността на водачите, товарите и транспортните средства, засилено противопоставяне на нелоялната конкуренция “, показва Нинова.

Корнелия Нинова акцентира, че Националният съвет на Българска социалистическа партия поддържа създаване на пълностоен Съюз, осигуряващ гаранции за приобщаващ напредък, обществена пазарна стопанска система и все по-голямо икономическо, обществено и териториално доближаване сред страните членки и техните райони. „ Изразяваме своята цялостна поддръжка за всички ограничения, ориентирани към възстановяване изискванията на труд и отмора, повишението на приходите и гарантиране на сигурността на заетите във всички браншове на стопанската система, в това число и в интернационалния авто превоз. Отчитаме нуждата от повишение на контрола на интернационалните транспорти и битка с нелоялната конкуренция, в това число така наречен „ компании – пощенски кутии “. Приветстваме развиването на обществения разговор в транспортния бранш и в частност ползотворното взаимоотношение с организациите на служащите и чиновниците “, написа още Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия показва опасения, че под маската на тези благородни цели европейската регулаторна рамка може да бъде сложена в услуга на тясно корпоративни лобита и конюнктурни политически процеси в една или друга страна членка. „ Изразяваме своето терзание от получилото се стигматизиране на българските превозвачи и водачи с причини, които не дават отговор на действителността. Вярваме, че общото бъдеще на Европа е допустимо само по пътя на взаимно ценене на ползите на всички заинтригувани страни, разговора и разбирателството, които изключват диктата на мощния над слабия “, акцентира тя.

„ Надяваме се, че с Вашия глас ние дружно ще покажем освен желанието си за по-голяма сигурност и отбрана на бизнеса и водачите, само че и ясната потребност за смяна на препоръчаните законодателни промени, защото те няма да реализират търсения резултат, а в противен случай – ще доведат до в загубата на работни места на десетки хиляди български жители “, заключва Корнелия Нинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР