Председателят на БСП Корнелия Нинова декларира, че президентът Румен Радев

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова декларира, че президентът Румен Радев
Коментари Харесай

И Нинова каза, че Радев е готов да назначава шефа на антикорупционната агенция

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заявява, че президентът Румен Радев бил подготвен да поеме отговорност да назначава ръководителя на антикорупционния орган. По-рано през днешния ден президентът изрази същата подготвеност.

" Беше значимо да уточним два въпроса: защото единствено в нашия се планува президентът да назначава ръководителя на комисията, искахме да чуем неговото мнение. Той съобщи, че е подготвен да поеме тази отговорност. Второто беше за проверяващите функционалности на комисията. И президентът е на мнение, че този орган би трябвало да има проверяващи функционалности. По двата значими въпроса имаме единно мнение ", съобщи Нинова след срещата с Радев, представена от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Нинова напомни, че идното съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност, който Радев привиква на 9 октомври, ще е на тематика антикорупционно законодателство, на който ще бъдат показани всички планове за антикорупционен закон.

Досега депутатите от Българска социалистическа партия разискаха плана си с най-голямата магистратска организация - Съюза на съдиите, представители на Върховния административен съд и основния прокурор Сотир Цацаров.

Повече за законопроекта на левицата четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР