Председателят на БФТенис Стефан Цветков бе избран за посланик на

...
Председателят на БФТенис Стефан Цветков бе избран за посланик на
Коментари Харесай

Шефът на БФТенис стана посланик на колежанския спорт

Председателят на БФТенис Стефан Цветков бе определен за дипломат на PAC-12 за Централна и Източна Европа, като част от тактиката за агресия на въздействието на организацията отвън Съединени американски щати. PAC-12 е една от огромните спортни структури зад Океана, а в този момент желае да разшири активността си и към Европа.

Колежанската PAC-12 е известна като " Конференцията на първенците " и има повече извоювани национални трофеи на Съединени американски щати от страна на членуващите в нея университети от всяка друга конференция в Щатите. Това е Тихоокеанската дивизия с висшите учебни заведения на Аризона, Калифорния, Колорадо, Орегон, Юта и Вашингтон.

Цветков, който управлява БФТ от 14 години, заема и други влиятелни позици в спортни организации. Той е член на Борда на шефовете на интернационалната тенис федерация (ITF), ръководител е на комисията за развиване на веригата за дами ITF Women " s Circuit, член на комисията на спортистите към ITF, беше вицепрезидент на Европейската тенис асоциация (Tennis Europe). В последните четири години управлява и организационния комитет на шампионата Sofia Open от ATP сериите, който е лицето на българския тенис пред света на най-високо равнище, а тази година ще се организира в края на септември и началото на октомври.

 

ВИКТОРИЯ ТОМОВА ВЛЕЗЕ В ТОП 100 НА СВЕТА

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова за първи път в кариерата си влезе в Топ 100 на международната класация. 27-годишната софиянка се класира на полуфиналите на шампионата на клей в Гроджиск Мазовйецки (Пол), с което се изкачи до №99, подобрявайки персоналния си връх (101-ва позиция).

Победата, с която Томова се изкачи в Топ 100 бе на 1/4-финалите с 6:3, 6:1 над полякинята Катаржина Кава. Така българката завоюва 42 т. от трите си победи в шампионата и има общ актив от 654. На полуфинала поставената под №4 в схемата Томова ще играе с №1 Магда Линет (Пол) или Виктория Кужмова (Слвк).

Ако успее да се класира за финала на шампионата българката ще се изкачи с още 7 места - до №92. За последно българска тенисистка бе в международната стотица при дамите през 2017 година - Цветана Пиронкова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР