Председателят на БФБаскетбол Георги Глушков коментира класирането на националния отбор

...
Председателят на БФБаскетбол Георги Глушков коментира класирането на националния отбор
Коментари Харесай

Глушков: Дано от тази искра излезе пламък

Председателят на БФБаскетбол Георги Глушков разяснява класирането на националния тим - мъже за Европейското състезание.

"Емоциите са разнообразни, класирането е хубаво, дава път на младите, дава им огромен небосвод. Другото, което мен персонално ме вълнува доста е това, че показахме темперамент, че може да се борим за успеха от първата до последната минута и да я вземем, то против доста мощен противник, който също се бореше за това класиране ", разяснява Глушков.

"Искахме си успеха, не разполагаме със състезатели по 210 см, имаме момчета, които се борят, вкарваме и от далечно разстояние, актуалният баскетбол го наложи, играем този съвременен баскетбол. Показахме физиономия и темперамент, Росен включи всички млади баскетболисти да покажат какво могат. От есента отборът стартира квалификации за Световно състезание, би трябвало да бъдем с друго самочувствие, както и да знаем по какъв начин да се борим за успеха от първата до последната минута ", добави той.

"Везенков си е водач, в този момент не мога да преценява тъкмо какво може да даде, той е доста мощен състезател, има харизма, чудесно се схваща с играчите, ще се включи и ще даде един огромен подтик на отбора, както и на младите играчи. Гласували сме доверие на Барчовски, преборихме един тим в един мач, в който се преборихме, отлично на треньора, отлично на играчите. Апетитът идва с яденето, с успехите, на играчите им е харесало. Момчетата към този момент имат самочувствие, зависи единствено от тях. Прогнозите някой път не се сбъдват. Когато излезеш на борба всичко оказва помощ ", добави Глушков.

"Достигнахме едно равнище след 10 години блуждаене кой е отговорния, видяхме, че можем, видяхме, че пътят е този. Основата за този тим беше сложена от Любомир Минчев, в този момент имаме и млади момчета, които ще влязат и на които се надяваме и вие видяхте, че са почтени, уверен съм ", сподели в умозаключение той.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР