Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски подкрепя исканията на метеоролозите,

...
Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски подкрепя исканията на метеоролозите,
Коментари Харесай

Председателят на БАН подкрепя исканията на метеоролозите

Председателят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски поддържа настояванията на метеоролозите, които през днешния ден излязоха на митинг пред постройката на академията, съобщи БГНЕС.
Това стана ясно откакто под натиска на възгласи и освирквания двама представители от протестиращите от Национален институт по метеорология и хидрология бяха поканени на договаряния с управлението на Българска академия на науките.
При диалозите с акад. Ревалски е контрактувано през днешния ден в 14:00 часа да се организира среща в Министерството на образованието и науката, където дружно с министър Красимир Вълчев да бъдат разисквани настояванията на протестиращите от Национален институт по метеорология и хидрология.

Метеоролозите от института към Българска академия на науките стачкуват против управлението, че ги оставя без нужните минимални средства за осъществяване на отговорностите им. Служителите упорстват зам.-председателят на Българска академия на науките чл.-кор. Константин Хаджииванов да поеме отговорността за резултатите от създадените и наложени от него критерии за систематизиране на бюджетната дотация на Българска академия на науките за 2018 година и да се отдръпна от управлението на Българска академия на науките.
От Национален институт по метеорология и хидрология приканват управителните органи на Българска академия на науките да поемат отговорността за решенията си за разпределянето на предоставените на Българска академия на науките от бюджета средства за 2018 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР