Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова заяви, че се

...
Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова заяви, че се
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Не е толкова важно колко състезатели ще имаме на Олимпиадата, а как ще са подготвени

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова съобщи, че се надява българската делегация да се показа по допустимо най-успешния метод на идните през идната година Олимпийски игри в Париж.

В сряда Костадинова награди медалистите от европейските шампионати по битка и по повдигане на тежести, след което приказва с медиите, пред които сподели, че триумфите на тези младежи са сериозна поръчка за реализиране на триумфи във френската столица след година.
13  БОК и Стефка Костадинова награждават европейски медалисти по битка и повдигане на тежести
" Знам какъв брой дълъг е пътят до олимпийски връх. Колко доста тренировки, какъв брой тъга, какъв брой контузии, какъв брой негативизъм би трябвало да бъде преодолян. Прекланям се пред техните триумфи и им поисквам ние като българи да чуем следващата година на Олимпиадата химна доста повече от един път. В обстановката, в която сме към този момент толкоз доста години, на българина му би трябвало капка самочувствие, гордо вдигната глава и да се радва на триумфите на нашите девойки и момчета ", сподели международната рекордьорка в скока на височина при дамите.

" До момента имаме единствено три квоти за Олимпиадата, само че огромните надпревари занапред стартират. Предполагам и поисквам да бъдем с по-голяма група от Токио, само че тогава нашата делегация беше доста качествена. Ние се върнахме с три златни медала. Колкото и да е тривиално, не е значимо с каква численост състезатели ще участваме, а всички те да бъдат добре готови, да имат самочувствие и да покажат това, за което са се готвили през четиригодишния олимпийски цикъл. Виждам огромен капацитет триумфите, които реализираха нашите борци и щангисти, да бъдат повторени и следващата година. Европейските шампионати са голям старт. Когато се качиш на почетната стълбичка и чуеш химна, това те задължава още повече. Олимпиадата е каймакът на една спортна кариера. Всички се борим за олимпийски злато и поисквам на спортистите ни единствено да бъдат живи и здрави ", приключи Костадинова.

Снимки: Борислав Цветанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР