Председателят на Административен съд – Варна – Елена Янакиева, днес

...
Председателят на Административен съд – Варна – Елена Янакиева, днес
Коментари Харесай

Председателят на Административен съд – Варна взе участие в Научна конференция за медиацията

 Председателят на Административен съд – Варна – Елена Янакиева, през днешния ден - 11 май 2021 година, взе присъединяване в  Национална научна конференция " Медиацията в другите публични сфери “, която се организира в зала 1 на Икономически университет - Варна, оповестиха от пресслужбата на институцията. Съдия Елена Янакиева направи изявление в модул " Медиацията в правосъдната система ", обвързвано с лимитираните благоприятни условия за използване на медиацията и различните способи при решение на разногласия в административното произвеждане. Организатори на Конференцията са от Институт " Итера “, Университетски център по медиация към ИУ - Варна и Камара на посредниците в България.

Настоящата национална конференция е развиване на обичайно провежданите през последните три години кръгли маси и вследствие на нужда от слагане на въпросите, свързани с медиацията в България на научно равнище.

Научният конгрес се трансформира в поле за диспути, полемики и изнасяне на научни разработки и на практика мнения, свързани с медиацията в четири от значимите публични сфери - правосъдна система, обучение, опазване на здравето и обществен бранш. Бяха наранени настоящи проблеми на медиацията, които бяха обект на разискване и оферти към способените институции, с цел  разширение приложното поле на медиацията и по-голяма успеваемост.

Събитието събра представители на държавната и локалната власт, представители на правосъдните институции, адвокатските колегии, университетската общественост, представители от главното и междинното обучение, неправителствените организации и бизнес организации, посредници, специалисти по договаряния и ръководство на спорове и други

Предстои да бъде направен алманах с отчети от Научната конференция, в който ще са включени както отчет на арбитър Марияна Ширванян от Административен съд - Варна с тематика:   " Медиацията в подтекста на правото на ефикасни вътрешноправни средства за отбрана “, по този начин и отчет от Марияна Ширванян и Владимир Данев на тематика: " Медиацията в подтекста на правото на ефикасни вътрешноправни средства за отбрана “.

Днес, от 15.15 часа започва и видео-конферентна среща-дискусия на арбитър Марияна Ширванян и юрист Георги Георгиев – ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна с представители на практиката и студенти 3-ти курс компетентност " Съдебна администрация “ по образователната дисциплинираност " Административно право и развой “. Основни акценти на срещата са същина на обособените типове административни санкции - публично порицание; глоба; краткотрайно отнемане от право да се упражнява избрана специалност или дейност; безвъзмезден труд в интерес на обществото; имуществена глоба за юридически лица и еднолични търговци; в какво се показват обособените типове административни санкции и други
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР