Председателят на 47-ия парламент Никола Минчев коментира пред журналисти на

...
Председателят на 47-ия парламент Никола Минчев коментира пред журналисти на
Коментари Харесай

Стана ясно кой къде ще седне в парламента frognews.bg

Председателят на 47-ия парламент Никола Минчев разяснява пред публицисти на излизане от постройката, че разпределението в залата като цяло ще е идентично с предходното Народно заседание. По думите му този път не " Възраждане ", а " Български напредък " ще бъдат откъм гърба в пленарната зала. 

 

Вляво още веднъж се чака да бъдат депутатите от " Българска социалистическа партия за България ", до тях – Движение за права и свободи. В центъра ще са " Продължаваме Промяната " и " Възраждане ". В десния блок ще бъдат ГЕРБ-СДС и " Демократична България ". 

 

Депутатите от " Възраждане " ще седят на мястото на " ИТН " директно до " Продължаваме Промяната ". Всички 27 народни представители ще бъдем компактна група начело в централния блок, разяснява пред публицисти заместник-председателят на " Възраждане " Петър Петров. 

 

Групата на " Българска социалистическа партия за България " взимат стаята на " ИТН ", а най-новата политическа мощ в Народното събрание " Български напредък " – тази на левицата. Останалите политически сили си резервират стаите. 

 

Александър Ненков сподели, че ГЕРБ-СДС като най-голяма парламентарна група ще предложат собствен претендент за ръководител на Народното събрание. Номинацията ще стане ясна след съвещание на парламентарната им група.

 

За мен Росен Желязков е един извънредно квалифициран експерт, разяснява Ненков, след което добави, че Желязков би бил един в действителност добър ръководител на Народното събрание (НС).

 

Ненков уточни, че съгласно неписаните правила най-голямата парламентарна група е тази, която би трябвало да излъчи ръководител. Разбира се, ние ще имаме собствен претендент за ръководител на Народно събрание, различен е въпросът дали останалите парламентарни групи ще се съобразят с неписаните правила и историята на българския парламент, добави той.
Относно номинации за заместник-председатели на Народното събрание

Никола Минчев от " Продължаваме Промяната " сподели, че още не са решили кого ще предложат за заместник-председател на Народно събрание. Андрей Гюров посочи, че още не са събирали партийните органи и евентуално това ще стане тази седмица.

На въпрос кого ще предложат за заместник-председател на Народно събрание от Движение за права и свободи също споделиха, че не са се събирали, с цел да обсъдят въпроса. Нека да поставим клетва и тогава, добави Хамид Хамид.

От " Възраждане " ще обсъдят на съвещание на парламентарната група кого ще предложат за заместник-председател на Народно събрание. Има възможност отново да е Цончо Ганев, удостовери Петров.
Румен Йончев от " Български напредък " сподели, че групата има решение за заместник-председател на Народното събрание, само че то ще бъде оповестено в пленарната зала. Председател на парламентарната група ще бъде Стефан Янев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР