Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси

...
Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси
Коментари Харесай

Нанси Пелоси осъди незаконните атаки на Азербайджан срещу Армения

Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси упрекна през днешния ден Азербайджан, че е виновен за конфликтите по границата тази седмица сред азербайджанските и арменските сили, при които починаха над 200 души, съобщи Франс прес.

" От името на Конгреса твърдо осъждаме тези офанзиви, които заплашват изгледите за едно по този начин належащо спокойно съглашение ", съобщи Пелоси на конференция в арменската столица Ереван.

" Армения е изключително значима за нас заради акцентът, който беше подложен върху аспекта за сигурността след противозаконните и смъртоносни офанзиви на Азербайджан против арменска територия ", добави тя.

Сблъсъците избухнаха във вторник и с интернационално ходатайство бяха прекъснати в четвъртък вечерта. Двете страни се упрекват взаимно, че са почнали боевете.

На конференцията на Пелоси ръководителят на арменския парламент Ален Симонян съобщи, че насилието е било прекъснато с американско ходатайство след неуспеха на опита за прекъсване на огъня с посредничеството на Русия.

" Признателни сме на Съединени американски щати за съглашението за едно нежно помирение, реализирано с помощта на тяхното ходатайство ", сподели Симонян.

Пелоси, която дойде през вчерашния ден на тридневно посещаване в Армения, е най-висшият американски представител, посетил Ереван, откогато страната получи самостоятелност през 1991 година Малката кавказка страна има забележителна диаспора в Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР