Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе
Коментари Харесай

Ще се кандидатира ли фон Урсула фон дер Лайен за втори мандат начело на ЕК?

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе последната за мандата си тирада, обвързвана със положението на Европейският съюз. Речта за положението на Съюза е знаково събитие при започване на всеки нов политически сезон в Европа. Дебатът за положението на Европейски Съюз показва отчетността на Европейската комисия пред демократично определените представители на Европейски Съюз и спомага за построяването на по-прозрачен и либерален Съюз. Все още обаче не е ясно дали Фон Дер Лайен ще се кандидатира за още един мандат отпред на Европейска комисия. Фон дер Лайен застана отпред на Еврокомисията през 2019 година след сложни договаряния сред европейските водачи. Тогава тя завоюва с нежно болшинство от 9 гласа. 
За мен е доста значимо да възстановим салдото на Европейския съюз. Много оценявам мнението и приноса на страните от Централна и Източна Европа. Трябва да приказваме доста повече дружно и да обменяме доста повече познания и отзиви, тъй като провокациите пред нас са големи.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия

След встъпването и в служба Фон дер Лайен трябваше да се изправи съвсем незабавно против две огромни международни рецесии. Първо пандемията от КОВИД-19, а по-късно и войната в Украйна. Тя управлява осъществяването на огромен проект за възобновяване, взаимното закупуване на ваксини, поддръжката за Киев, тактика за преустановяване на енергийната взаимозависимост от Русия. Тя също по този начин и обърна съществено внимание на екологията и намаляването на нездравословните излъчвания на Европа. Възможността за Втори мандат за Фон Дер Лайен обаче напълно ще зависи от политическия баланс на силите в идващия Европарламент.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР