Председателката на асоциацията на деца с епилепсия Веска Събева здраво

...
Председателката на асоциацията на деца с епилепсия Веска Събева здраво
Коментари Харесай

Как преметнаха водещия на Нова ТВ Виктор Николаев

Председателката на асоциацията на деца с епилепсия Веска Събева крепко преметна водещия на утринния блок на Нова ТВ Виктор Николаев. Дамата, която получава годишна дотация от страната и отрито отбрани ползите на ръководещите, сподели, че Център за психични проучвания няма 240 000 члена, а единствено 2 643 през 2015 година.
На пръв взор това би се сторило нещо нищожно, само че в реалност въз основата на членската маса се отпуска размера на държавната дотация. Т. е-колкото повече членове в дадена организация има, толкоз повече пари получава. Разследване на Фрог за активността на Център за душевен проучвания сподели, че пред 2015 година въпросното Неправителствени организации е отчело тъкмо 240 181 члена. От тях 240 175 са физически лица, а останалите 6 са юридически. На процедура тази членска маса е по-голяма от членската маса на ГЕРБ и Българска социалистическа партия взети дружно. Нещо повече-броят на членуващите в Центъра надвишава една от най-големите синдикални организации „ Подкрепа”. Така казаното от Веска Събева напълно опонира на формалните документи, с които разполагаме.

Бивша представителка на организацията на Веска Събева в Габрово- Шенай Мустафа ни сигнализира за нещо доста обезпокоително. А точно, че Събева и е забранила да изрича намерено мнението си, че страната не се грижи за децата с епилепсия. „ Веска Събева ми подреди непосредствено: Ти срещу страната няма да говориш”. Заради непокорството на Шенай, която също отглежда дете с рядка форма на епилепсия, тя била изключена от организацията. Самата Събева призна в ефир, че получава на година от страната близо 60 000 лева

През последните дни ръководещите задействаха национално представителните организации, които получават пари от страната, против майките на деца с увреждания. Целта е посредством плювни и контрапротести, да се потуши техния глас. Същинската цел е да се покаже на обществото, че хората в потребност не могат да се схванат по сред си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР