Предприятията от руския военнопромишлен комплекс невинаги разполагат с достатъчно работна

...
Предприятията от руския военнопромишлен комплекс невинаги разполагат с достатъчно работна
Коментари Харесай

Медведев призна за криза с работниците във военните заводи на Русия

Предприятията от съветския военнопромишлен комплекс не всеки път разполагат с задоволително работна ръка, с цел да изпълнят получените поръчки в региона на защитата. Това призна заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност и заместник-председател на Военнопромишлената комисия Дмитрий Медведев. Той сподели това на съвещание на програмната комисия на партия „ Единна Русия “, в която заема поста ръководител.

„ Редовно организирам такива срещи в разнообразни отбранителни предприятия. Да, те са получили огромни поръчки и надалеч не постоянно разполагат с нужния личен състав за осъществяването на тези поръчки “, сподели Медведев, като означи многократното нарастване на броя на поръчките в региона на защитата поради военната интервенция в Украйна, представен от РИА „ Новости’.

Той предложи да се разиска търсенето на фрагменти за предприятията от отбранителната индустрия и подготовката на експерти въз основата на междинните механически образователни заведения.

„ Много търсени специалности в този момент се приготвят въз основата на тези институции и ние би трябвало да участваме по-активно в това “, заключи Медведев.

След началото на военната интервенция в Украйна Русия усили неведнъж производството на военна продукция, по-специално на танкове, ракети, безпилотни самолети, системи за противовъздушна защита и други ракетни системи. Директорът на „ Ростех “ Сергей Чемезов съобщи още през февруари, че предприятията на държавната корпорация са нараснали производството на някои военни артикули повече от 50 пъти.

Руският президент Владимир Путин, който приказва на пленарната сесия на СПИОФ-2023 в средата на юни, съобщи, че предприятията от съветската отбранителна индустрия към този момент работят на две или три смени, производството на въоръжение се е нараснало 2,7 пъти, а на най-търсените – 10 пъти. Според него това демонстрира, че „ разполагаме с доста огромен ресурс от сигурност “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР