Предприятията от руския военнопромишлен комплекс невинаги разполагат с достатъчно работна

...
Предприятията от руския военнопромишлен комплекс невинаги разполагат с достатъчно работна
Коментари Харесай

Медведев призна за криза с работниците във военните заводи на Русия

Предприятията от съветския военнопромишлен комплекс не всеки път разполагат с задоволително работна ръка , с цел да изпълнят получените поръчки в региона на защитата.

Това заяви заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност и заместник-председател на Военнопромишлената комисия Дмитрий Медведев. Той сподели това на съвещание на програмната комисия на партия " Единна Русия ", в която заема поста ръководител.

" Редовно организирам такива срещи в разнообразни отбранителни предприятия . Да, те са получили огромни поръчки и надалеч не постоянно разполагат с нужния личен състав за осъществяването на тези поръчки ", сподели Медведев, като означи многократното нарастване на броя на поръчките в региона на защитата поради военната интервенция в Украйна, представен от РИА " Новости`.

Той предложи да се разиска търсенето на фрагменти за предприятията от отбранителната индустрия и подготовката на експерти въз основата на междинните механически образователни заведения.

" Много търсени специалности в този момент се приготвят въз основата на тези институции и ние би трябвало да участваме по-активно в това ", заключи Медведев.

След началото на военната интервенция в Украйна Русия усили неведнъж производството на военна продукция, по-специално на танкове, ракети, безпилотни самолети, системи за противовъздушна защита и други ракетни системи. Директорът на " Ростех " Сергей Чемезов съобщи още през февруари, че предприятията на държавната корпорация са нараснали производството на някои военни артикули повече от 50 пъти .
 Русия удари с ракети Лвов Обновена
Русия удари с ракети Лвов

Най-малко четирима души са починали

Руският президент Владимир Путин, който приказва на пленарната сесия на СПИОФ-2023 в средата на юни, съобщи, че предприятията от съветската отбранителна индустрия към този момент работят на две или три смени, производството на въоръжение се е нараснало 2,7 пъти, а на най-търсените - 10 пъти. Според него това демонстрира, че " разполагаме с доста огромен ресурс от сигурност ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР