Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред,

...
Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред,
Коментари Харесай

ОД МВР-Плевен: Изборният ден на 5 ноември започна в спокойна обстановка

Предприети са всички нужни ограничения за защитата на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаване на умерено протичане на изборния ден.

Служителите на Министерство на вътрешните работи – Плевен са поели защитата на 288 изборни секции.
От там напомнят, че в изборните пространства не се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване. Служителите на Министерството на вътрешните работи обезпечават външната защита на изборните места. Те се намесват за възобновяване на реда, когато това е належащо и има надлежно решение на изборната комисия.
От 29 септември до 6 ноември 2023 година в Министерство на вътрешните работи работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98, а на територията на ОДМВР – Плевен - денонощната телефонна линия е 064 – 864 – 323. На тях, както и на [email protected], жителите могат да алармират за видяни от тях нарушавания или възможни закононарушения, съотносими към отговорностите на Министерство на вътрешните работи в изборния развой. Създадена е организация за непрестанен режим на обслужване на линиите. Сигнали се одобряват и в районните ръководства, както и на тел. 112.
В днешния ден чиновниците на секторите „ Български документи за идентичност “ в ОДМВР - Плевен и районно управление (на МВР) при ОДМВР ще работят от 08:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период персонални карти) с оглед жителите да могат да упражнят изборните си права.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР