Предприемаме действия за справяне със сивия сектор и нерегламентираните превози

...
Предприемаме действия за справяне със сивия сектор и нерегламентираните превози
Коментари Харесай

Министър Събев пое ангажимент за справяне със сивия сектор и нерегламентираните превози в автомобилния транспорт

Предприемаме дейности за справяне със сивия бранш и нерегламентираните транспорти в автомобилния превоз.

По всеки постъпил сигнал ще се работи взаимно с Националната организация по приходите. Това разгласи министърът на превоза и известията Николай Събев по време на полемика за визията за развиване на публичния превоз 2022 – 2027 година

Другата седмица стартира работа експертен съвет, чиято първа стъпка е да синхронизира разписанията сред всички типове превоз. Съветът ще взема решение и краткосрочните проблеми на превозвачите.

Участниците във форума се сплотиха към предлагането на министър Николай Събев, че най-важната стъпка е да се синхронизират разписанията сред всички типове превоз.

„Необходимо да бъде построен напълно нов модел за междуселищните транспорти на пасажери. Автобусните превозвачи и железопътните транспорти на пасажери не би трябвало да работят в конкурентна среда, а в една верига, тъй че да са от изгода на хората, само че и превозвачите да имат икономическа полза от това“, сподели министър Николай Събев.

„Има села, които не се обслужват от публичен превоз. Не можем да допуснем това. Държавата би трябвало да подсигурява подвижност на популацията във всяка една точка в страната“, безапелационен бе Николай Събев.

Участие в полемиката взеха представители на виновните държавни институции, депутати, Националното съдружие на общините в Република България, автобусния отрасъл, синдикати и неправителствени организации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР