Предприемачът Илон Мъск, който наскоро стана най-големият акционер в Twitter,

...
Предприемачът Илон Мъск, който наскоро стана най-големият акционер в Twitter,
Коментари Харесай

Саудитски принц не позволи на Мъск да стане едноличен собственик на Twitter


Предприемачът Илон Мъск, който неотдавна стана най-големият акционер в Twitter, предложи да купи компанията за 41,39 милиарда $ , заяви Ройтерс. Той разгласява връзка към текста на документа в своя профил, където разгласи, че е вложил в Twitter, тъй като има вяра в неговия " капацитет да се трансформира в платформа за независимост на словото по света ".

" След като направих инвестицията си обаче, в този момент съзнавам, че в настоящия си тип компанията няма да просперира и няма да служи на публичния императив. Twitter би трябвало да се трансформира в частна компания ", уверен е Мъск.

Амбициите на най-богатия човек на света бяха попарени от саудитският принц Алуалид бин Талал , който е един от най-големите вложители в Twitter. Той разгласи, че отхвърля предложение на милиардера да поеме цялостния надзор над компанията, съобщи Ройтерс.

" Не считам, че предлагането на Мъск е покрай действителната цена на обществената мрежа, като се имат вероятностите за растежа на компанията ", написа принцът.

На 4 април Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати разкри, че Мъск има 9,2% от Twitter. На 11 април обаче той реши да не се причисли към борда на шефовете на компанията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР