Предприема се разхлабване на мерките по отношение на това с

...
Предприема се разхлабване на мерките по отношение на това с
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: В края на април ще има свободен избор на ваксини

Предприема се разхлабване на ограниченията във връзка с това с най-нисък риск. Това съобщи доцент Ангел Кунчев на брифинг след приемането на новата партида ваксини на Moderna.

" Има редица области в който няма проблем нито с леглата, нито с броя на болните. Няма отводи за приемане на пациенти ", увери той.

" В края на април освен ще има избор на ваксини, а ще има свободен избор на ваксини ", сподели още той.

Според Кунчев има към милион и половина имунни българи - една част от тях са го преболедували, една част са ваксинирани. Броят на ваксинираните ще пораства всеки ден, счита още той и изрази мнение, че страната ни върви към плато, а нови ограничения ще се постановат единствено при нужда.

" Втората половина на април ще имаме имунизациите на Janssen, което ще улесни доста процеса ", акцентира той. По думите му третата фаза не може да бъде приключена, тъй като непрекъснато излизат нови и нови искащи за имунизация измежду медицинските лица.

" Ще изпратя писмо тази седмица до Министерство на труда и обществената политика, тъй като взривът, който беше в домовете за остарели хора предишните седмици се дължеше на това, че чиновници, които привнесоха болестта ", отсече той, като акцентира, че става дума за увещание, а не принуждаване, защото имунизацията е доброволна.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/2924284891225639
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР