„Предполагам, че нашите „празни вопли“ изобщо не плашат Русия. Трябва

...
„Предполагам, че нашите „празни вопли“ изобщо не плашат Русия. Трябва
Коментари Харесай

Русия не е отровила Скрипал

„ Предполагам, че нашите „ празни вопли “ въобще не плашат Русия. Трябва да осъзнаем личното си състояние: Русия ни е нужна, с цел да решим редица значими проблеми “. Това съобщи специалистът в региона на сигурността и някогашен шеф на Военната разследваща работа на Чехия Андор Шандор.

Той означи, че Владимир Путин в никакъв случай не би направил такава нелепост, като убийството на двоен сътрудник, който е прекарал няколко години в съветски затвор и е освободен преди осем години – през 2010, преде чешкото издание Parlamentarni listy. Сергей Скрипал и неговата 33-годишна щерка Юлия бяха отровени при започване на месец март на английска земя. Британските служби упрекнаха Москва, че стои зад опита за ликвидиране, до момента в който от Кремъл отхвърлят да имат виновност и упрекват западните страни в провокация.

Смятам за доста слаби обвиняванията по адрес на Кремъл, учредени просто на формулировката, че никой, с изключение на руснаците, не може да синтезира „ Новичок “, а значи отговорни са те. Британците постъпиха погрешно и безразсъдно, тъй като, както стана ясно, Чешката Република също може да създава „ Новичок “. А който може да синтезира „ Новичок 230 “, той може да синтезира и „ Новичок 234 “. Не бива да се упреква някой, тъй като не можеш да се сетиш за различен вероятен провинен, уточни Андор Шандор, съобщи организация „ Фокус “.

На второ място, в случай че е употребен точно „ Новичок “, както ни обясняваха всички, то Сергей Скрипал и Юлия Скрипал щяха от дълго време да са мъртви. Но, както се обяснява, те освен, че не умряха и не пострадаха тежко, само че дори към този момент бяха изписани от болничното заведение. С други думи, евентуално всичко с тях е наред. Засега не са ни показали някакви свидетелства от Сергей и Юлия Скрипал, само че ми се желае да разберем какво се е случило с тях. Не желая да диспутирам по тематиката до каква степен съветското посолство има право да контактува със своите жители, само че не виждам техните персонални свидетелства. И тъй като толкоз дълго царува безмълвие, изниква въпроса, не е ли нарушило случилото се нечии проекти, тъй като тези, които би трябвало да са мъртви или да станат инвалиди, не пострадаха и не умряха. Трябва да чуем техните заявки, уточни някогашният началник на разузнаването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР