“Предполагам, че другата седмица можем да очакваме заседание на новия

...
“Предполагам, че другата седмица можем да очакваме заседание на новия
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: След Великден можем да очакваме ново правителство

“Предполагам, че другата седмица можем да чакаме съвещание на новия ни парламент. След Великден (2-и май) може да чакаме новото държавно управление ” сподели пред " BULGARIA ON AIR " преподавателят по конституционно право в СУ ”Св.Климент Охридски ”  доцент Наталия Киселова.

“Свидетели сме на това, че огромна част от участвалите в изборите не оспорват резултатите ", допълни  доцент Киселова. 

По думите ѝ, след конституиране на парламентарните групи, президентът може да премине към предложения за съвещания. Срокът, в който може да работи служебно държавно управление е 3 месеца плюс няколко дни. Най-дългоуправлявалото такова държавно управление е 102-103 дни.

“Ролята на новия министър-председател ще е да знае разпоредбите, само че и да възвърне престижа на Народно събрание. Евентуално понижаване на броя на депутатите от 240 на 120 не би подсигурило по-качествена работа от тяхна страна ", сподели тя.

Киселова разяснява и дали можем да приказваме за безпорядък на изборите на 4 април. " Дали е имало безпорядък или не на изборите зависи от хората, взели участие в организацията. Имаше проблеми с разнасянето на машините, някои хора се притесняваха от пандемията. ", сподели тя. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР