>Предмет на втория том на Курса по криминалистика са криминалистическите

...
>Предмет на втория том на Курса по криминалистика са криминалистическите
Коментари Харесай

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

 >
Предмет на втория том на Курса по криминалистика са криминалистическите теории за следите, диагностиката, диференциацията и идентификацията. Тези теории и учредените на тях способи дефинират методологията на криминалистическото знание в следствената и експертната процедура. Както първия, по този начин и втория том е предопределен за органите на досъдебното произвеждане, съда, движимостите лица в региона на криминалистическите експертизи, оперативно-издирвателните органи и  специалистите механически помощници. Курсът по криминалистика запълва основна празнота освен в криминалистическата доктрина, само че и в образователния фонд на образованието по криминалистика. Тя е отличен учебник в университетското образование по криминалистика -  за студентите от специалностите " Право ",  " Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “ (модул " Криминалистика " ) и магистърската стратегия по " Съдебни експертизи "  във ВСУ " Черноризец Храбър ", както и за всички, които демонстрират по-задълбочен интерес към криминалистическата просвета. 

С книгите си, със основаните с дейното му присъединяване кабинети по криминалистика, както и с богатия на практика, проучвателен и преподавателски опит, проф. д.ю.н. Йонко Кунчев има голям принос за повишение равнището на криминалистическата подготовка на студентите от Юридическия факултет на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър ".  През 2020 година проф. Кунчев бе почетен с премия " Варна “ за първия том от Курса по криминалистика, за основаването на сложна магистърска стратегия по правосъдни експертизи и образователен модул " Криминалистика “ в университета.

В началото на февруари следва публичният online курс  " Профилиране на незнайни причинители на закононарушения “, който ще бъде воден от проф. Кунчев. Събитието се чака с  интерес, както от студентите, по този начин и от експерти от практиката.

Предстои издаването на 3-ти и 4-ти том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР