Предложихме всички пенсионери да получат 100 лева добавка към пенсията

...
Предложихме всички пенсионери да получат 100 лева добавка към пенсията
Коментари Харесай

„Възраждане“ предлага всички пенсионери да получат по 100 лв. великденски добавки

Предложихме всички пенсионери да получат 100 лв. добавка към пенсията си за великденските празници. Това сподели на брифинг в Народното събрание депутатът от „ Възраждане " Георги Георгиев.

„ Предложението ни е по отношение на това, че от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи внесоха предложение пенсионерите под линията на беднотия да получат по 75 лв. добавка ", изясни той.

„ Ние от „ Възраждане " споделяме: „ Защо пенсионерите, които са под прага на бедността? Един пенсионер, който има пенсия от 528 лв., не заслужава ли да получи добавка? Това е с два лв. повече от прага на бедността, само че този пенсионер по-малко безпаричен ли е от останалите? ". Затова внесохме такова предложение, с цел да поправяме тази дискриминация и неправда ", сподели още Георгиев.

Според него е доста е значимо да се посочи, че предлагането на ГЕРБ и Движение за права и свободи не е подкрепено финансово. „ Ние споделяме от кое място ще бъдат средствата, с които ще се обезпечат добавките за пенсионери както за Великден, по този начин и за Коледа. От сметката на спомагателното наложително пенсионно обезпечаване - от април месец до края на годината да се трансферират на сметката на Държавното публично обезпечаване. Така в сметката на ДОО ще постъпят в допълнение над 1,5 милиарда лв., с които ще се подсигурят пари за добавки към пенсиите и ще остане 1 милиарда, който ще покрие част от огромния недостиг в държавното публично обезпечаване ", изясни депутатът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР