Предложението за смяна на националния празник 3 март с 24

...
Предложението за смяна на националния празник 3 март с 24
Коментари Харесай

Нинова: Предложението за смяна на националния ни празник опорочи цялата идея за промяна на Конституцията

Предложението за промяна на националния празник 3 март с 24 май опорочи цялата концепция за смяна на Конституцията, сподели пред публицисти във Варна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, написа Българска телеграфна агенция.

Тя добави, че това болшинство няма легитимация за дълбока смяна на най-висшия закон, а част от предложенията са проява на юридическа неначетеност.

По думите ѝ концепцията за промяната на националния празник в действителност цели да се стартират безсмислени разногласия в обществото, а ръководещите през това време да довършат преразпределението на властта и паралелната страна да се прегрупира.

Нинова добави, че са получили покана от Христо Иванов и Кирил Петкова за диалози за конституционните промени. Тя посочи, че в случай че задачата е да се разисква промяната на националния празник, срещата би била взаимно губене на време. Ние желаеме да водим смислени диалози за стабилизиране на държавното устройство, да се съсредоточим върху бюджета, стопанската система, Плана за възобновяване и резистентност, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова изрази отрицателно отношение и към концепцията кметовете да имат право единствено на два мандата. Това предложение е конюнктурно, а Конституцията не е закон за съответен случай, тя би трябвало да важи години напред, бе аргументът на водача на Българска социалистическа партия. Тя посочи още, че въпросът е за какво се постановат ограничавания на кметските мандати, а на депутатските – не.

За идните локални избори председателката на Българска социалистическа партия уточни, че локалните структури би трябвало да приключат с конференциите до 2-3 септември. Тя акцентира, че те би трябвало да предложат в какъв вид желаят да се явят на вота. Разговори за общо присъединяване с ГЕРБ няма да се водят, добави Нинова. 

Борислав Гуцанов, секретар по организационните въпроси в Българска социалистическа партия, добави, че партията към този момент има номинации за кмет на Варна, само че окончателната кандидатура ще бъде оповестена в околните седмици. Той сподели още, че концепцията за ограничение на кметските мандати в действителност отразява устрема на ПП-ДБ да се доберат до такива постове по длъжностен път.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР